FYSIOTHERAPEUT IN DELFT

ANNE MIDDENDORP
ANNE MIDDENDORPPraktijkhoudster / Fysiotherapeut
Mijn naam is Anne Middendorp en in 2014 heb ik EerlijkBeter opgezet. Ik ben mijn praktijk begonnen in Delft. Nadat mijn twee kinderen geboren waren heb ik ervoor gekozen om mijn praktijk te verhuizen naar het Westland. Ik ben zelf opgegroeid in Naaldwijk. Het is fijn om te werken in een plaats waar ik me thuis voel en dichter bij huis is. 
Ik heb enorm veel plezier in mijn vak. Ik heb me gaandeweg gespecialiseerd in rug, nek & schouder klachten, hoofdpijn en stressklachten. Dat doe ik met deskundigheid, bezieling en resultaat. En met een tikkie humor en liters positiviteit. Het is voor mij belangrijk om me verbonden te voelen met mijn patiënten. Ik wil goede en oprechte zorg leveren en een essentieel verschil voor mijn patiënten kunnen maken. Ik vind het belangrijk dat je je als patiënt gezien en gehoord voelt, op een plek waar je je veilig en vertrouwd voelt. Wanneer je mijn praktijk binnenstapt voel je je welkom. 
Mijn missie is om mensen te helpen om te kunnen zijn wie ze willen zijn, zodat ze kunnen doen wat ze willen doen. Ik ontmoet veel mensen die zich geremd of gevangen voelen door hun lijf of gedachten. Ik help op fysiek en mentaal vlak. Lijf en kop zeg ik vaak. Na jarenlang veel verschillende mensen en soorten klachten te hebben gezien, zag ik in dat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Op dit vlak verschil ik ik van veel andere (fysio)therapeuten: mijn aanpak richt zich op beide fronten. Gezondheid laat zich niet vangen door slechts een fysieke benadering. Daarbij komt dat ik niet van pappen en nathouden ben. En ik plak ook liever geen pleisters. Ik ga liever met jou op zoek naar de bron en het ontstaan van je klacht. Want als je je klacht leert begrijpen, dan kun je pas echt gaan oplossen. Op deze manier leer ik je grip te krijgen op je klacht. Wanneer je bij mij je laatste of afsluitende behandeling hebt zal ik tegen je zeggen: “ik hoop je hier nooit meer te zien”. Dat klinkt onaardig, maar ik zie mensen liever gezond en gelukkig op straat dan ziek in mijn praktijk. 
In 2007 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Hierna heb ik in diverse praktijken gewerkt en waargenomen. In 2014 heb ik EerlijkBeter opgezet. Na het afronden van mijn studie heb ik verschillende cursussen en masterclasses gevolgd. Waaronder: Effectieve diagnostiek en behandeling van lage rugklachten, Adem- en Ontspanningstherapie Dixhoorn i.o., masterclass oefentherapie en inspanningsfysiologie, neuro linguïstisch programmeren, Beweegketens van de bovenste en onderste extremiteiten, Beweegketens van de wervelkolom, bekken en benen, Motivational interviewing, Pijn educatie, Ziektepercepties en nocebo, Medical taping, master in Hartrevalidatie en Sub acromiale schouderpijn. Daarnaast volg ik jaarlijks diverse online cursussen om mijn kennis continu aan te vullen en lees ik voor mijn vak veel boeken en onderzoeken. 
ROBIN VAN DER LINDEN
ROBIN VAN DER LINDENFysiotherapeut / Manueel therapeut i.o.
Mijn naam is Robin van der Linden. Ik heb mijn studie als fysiotherapeut afgerond in 2015 aan THIM van der Laan fysiotherapie. In 2021 ben ik gestart ben ik gestart met de opleiding voor manueel therapeut. Ik kan veel energie halen uit de momenten dat het mij lukt om samen met de patiënt zijn/haar lichamelijke klacht op te lossen. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest bij verschillende praktijken. Tijdens mijn jaren daar heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen tot de fysiotherapeut die ik nu ben. Ik begeleid de patiënt door middel van advies en oefentherapie. En ik maak gebruik van manuele handelingen en massage. Ook kan je bij mij terecht voor revalidatie na een operatie of preventie hiervan. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe behandelmethodes om mijn behandelingen zo passend mogelijk te maken voor mijn patiënten.

Voorbeeld uit mijn praktijk

Een jonge vrouw kwam in mijn praktijk met hoofdpijn. Ze had bijna elke dag hoofdpijn, al jaren lang. Dit kostte ontzettend veel energie, ze was vaak moe. Ze had geen idee hoe dit kwam. De huisarts wist het ook niet en stuurde haar naar een neuroloog. De neuroloog kon niets vinden. De huisarts stuurde haar daarom naar mij. 
Gaande onze sessies bleek dat vermoeidheid, geconcentreerd werken en drukke dagen de hoofdpijn leken te triggeren. Haar spieren in haar nek, bovenrug en hals waren erg gespannen. Haar ademhaling voelde voor haar beklemmend. Er zat een bewegingsblokkade in de hoge nekwervels en middenrug. We zochten samen verder en ontdekten dat ze moeilijk haar grenzen aan kon geven, het graag iedereen naar de zin wilde maken en dat ze best veel sociale druk ervaarde.
We werkten tijdens de sessies aan adem en ontspanning, ik hielp haar op mijn behandelbank met het mobiliseren van haar wervelkolom en het verminderen van spierspanning, mind-set, ik gaf haar inzichten over gezondheid, we namen gedrag en patronen onder de loep, we keken naar houding en beweging en ik legde haar uit wat de verbanden en feiten waren omtrent haar hoofdpijn en leefstijl. 
Gaandeweg ging het beter. Het ging niet vanzelf: ze werkte er hard aan om een aantal veranderingen door te voeren in haar dagelijks leven. We vonden een manier die goed voor haar voelde en bij haar paste. Het lukte haar. De hoofdpijn speelde soms nog eens op, maar in veel mindere mate. In plaats van het vervloeken van haar hoofdpijn heeft zij geleerd dat haar hoofdpijn een signaal was om het rustiger aan te doen. En zodra ze het rustiger aan deed en andere keuzes voor zichzelf maakte, verdween de hoofdpijn weer.

RECENSIES

”Ik was zeer tevreden over de snelle diagnose. Zij wist ondanks mijn gebrekkige uitleg vrij snel te achterhalen waar de probleemgebieden zaten. Zij kon daarop zeer gericht behandelen en oefeningen meegeven voor thuis. Vooral die combinatie heeft mij snel van mijn klachten afgeholpen en de tips om te voorkomen dat mijn klachten terugkeren neem ik zeer ter harte. Mocht ik nog eens een fysio nodig hebben dan zou ik als eerste kiezen voor de praktijk Eerlijk Beter. Ook raad ik mijn vrienden en kennissen haar aan als zij mij vragen naar een goede ervaren fysio.”

”Er werd goed doorgevraagd naar wat mijn klacht precies was, en vervolgens werd zowel de klacht als de oorzaak aangepakt. Een vakvrouw met een no-nonsense benadering.”

”Ontzettend fijn en goed geholpen. Er werd goed naar je geluisterd en er wordt verder gekeken dan alleen het probleem zelf,”

”Anne heeft me geholpen bij mijn rugklachten. Het fijne aan Anne is dat ze écht naar je kijkt. Ze ziet in een ogenblik waar je houding niet klopt, je (over)compenseert bij oefeningen en welke aanpassingen je nodig hebt. Ze geeft daarbij tips en oefeningen waar je goed mee aan de slag kan.”

”I had a decent experience when it came to treatment. The app for exercises was really helpful.”

MAAK EEN AFSPRAAK

WHATSAPP
BEL
MAIL
FORMULIER