Fysiotherapie EerlijkBeter in Delft heeft voor jou een paar tips tegen hoofdpijn

In onze vorige blog heb je kunnen lezen dat als je regelmatig hoofdpijn klachten hebt de kans groot is dat een fysiotherapeut je kan helpen om de klachten te verminderen. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt proberen. Deze zullen niet altijd bij iedereen werken, omdat het afhankelijk is van het soort hoofdpijn dat je hebt. Probeer maar eens of jij er baat bij hebt!

Tip 1, verminder de hoofdpijn:
Heb je veel hoofdpijn, meer dan 2 dagen in de week? Hou eens een hoofdpijn dagboek bij, zodat je misschien kunt ontdekken of er een link is met je dagelijkse patronen en rituelen. Wil je weten hoe dit moet? Kijk eens hieronder:

Hoofdpijn tips! van de fysiotherapeut

Hoofdpijn Dagboek

Voor een duidelijke uitleg, klik hier. 

Tip 2, verminder de hoofdpijn:
Als je last hebt van spierspanningshoofdpijn, wordt de hoofdpijn meestal veroorzaakt door verkrampte spieren in je nek en schouders. Een gemakkelijke manier om zelf deze spierspanning af te laten nemen, is door  op je te letten. Denk er bijvoorbeeld maar eens hoe je zit als je 2 uur achter de computer aan het werk bent. Grote kans dat je zo krom zit als een banaan. 

Tip 3, verminder de hoofdpijn:
Drink voldoende water op een dag (1,5 liter), zorg dat je een regelmatig slaappatroon hebt waarbij je voldoende slaap krijgt en tot slot beweeg elke dag 30 minuutjes (minimaal 3×10 minuten, bv wandelen, fietsen, sporten etc).  

Tip 4, verminder de hoofdpijn:
Stress en spanning kunnen grote triggers zijn voor hoofdpijn. Dus maak je niet te druk en vergeet op een dag niet te ademen. Durf elke dag miniaal 5 minuten niets te doen en alleen te zijn. Kortom: Maak je niet zoveel zorgen over morgen, dat je vandaag vergeet. Misschien kan de Mindfulness App van VGZ je helpen! 

Lees, like en deel dit bericht als het jou heeft geholpen. 
Hou onze in de gaten op twitter, blogger, Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.fysio-eerlijkbeter.nl.
Fysiotherapie EerlijkBeter: goede, eerlijke en betaalbare fysiotherapie in Delft