DOOR JE RUG GAAN

Door je rug gegaan, wat nu? Deze week vertel ik in 3 blogberichten wat er aan de hand is als je door je rug gaat en wat je dan het beste kunt doen.
Als je door je rug gaat, dan merk je meteen dat je veel pijn hebt. Je kunt misschien niet meer recht staan, moeilijk lopen en je weet niet hoe je moet zitten of liggen, omdat elke beweging pijn doet. Wat moet je dan doen? Om hier goed antwoord op te kunnen geven wil ik je eerst vertellen wat er in je lijf gebeurt als je net door je rug bent gegaan.
Als je door je rug gaat merk je vaak meteen een heftige pijnsensatie: het “schiet” in je rug. Dit gebeurt vaak bij onnozele bewegingen, bijvoorbeeld met tillen, een draai of buk beweging of bij een verstapping. Deze pijn is een reactie op letsel. Wees niet bang voor het woord ’letsel’, want letsel is een toestand waar je lijf elke dag mee te maken krijgt. Denk aan spierpijn, stress en je ergens tegenaan stoten. Dit zijn allemaal vormen van letsel of schade. Je lijf is expert in het herstellen van letsel en zal dit in de meeste gevallen ook moeiteloos herstellen.
In deel II vertel ik hoe je lijf reageert op schade in je rug en waarom dit zo’n heftige pijn geeft.
Fysiotherapie EerlijkBeter in het Westland, in Naaldwijk.
Gespecialiseerd in rugpijn, nek- en schouder klachten, hoofdpijn, ademklachten en stressklachten.
Fysiotherapie, vitaliteitscoaching, sportmassage, ademtherapie en hersteltrajecten.
Telefoon: 0628270001
Email: info@fysio-eerlijkbeter.nl