FYSIOTHERAPEUT IN HET WESTLAND

ANNE MIDDENDORP
ANNE MIDDENDORPPraktijkhoudster / Fysiotherapeut
Mijn naam is Anne Middendorp, fysiotherapeut. In 2014 heb ik EerlijkBeter opgezet. Ik ben mijn praktijk begonnen in Delft. Nadat mijn twee kinderen geboren waren heb ik ervoor gekozen om mijn praktijk te verhuizen naar het Westland. Ik ben zelf opgegroeid in Naaldwijk. Het is fijn om als fysiotherapeut te werken in een plaats waar ik me thuis voel en dichter bij huis is.
Ik heb enorm veel plezier in mijn vak. Ik heb me gaandeweg gespecialiseerd in rug, nek & schouder klachten, hoofdpijn en stressklachten. Dat doe ik met deskundigheid, bezieling en resultaat. En met een tikkie humor en liters positiviteit. Het is voor mij belangrijk om me verbonden te voelen met mijn patiënten. Ik wil goede en oprechte zorg leveren en een essentieel verschil voor mijn patiënten kunnen maken. Ik vind het belangrijk dat je je als patiënt gezien en gehoord voelt, op een plek waar je je veilig en vertrouwd voelt. Wanneer je mijn praktijk binnenstapt voel je je welkom. 
Mijn missie is om mensen te helpen om te kunnen zijn wie ze willen zijn, zodat ze kunnen doen wat ze willen doen. Ik ontmoet veel mensen die zich geremd of gevangen voelen door hun lijf of gedachten. Ik help op fysiek en mentaal vlak. Lijf en kop zeg ik vaak. Na jarenlang veel verschillende mensen en soorten klachten te hebben gezien, zag ik in dat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Op dit vlak verschil ik ik van veel andere (fysio)therapeuten: mijn aanpak richt zich op beide fronten. Gezondheid laat zich niet vangen door slechts een fysieke benadering. Daarbij komt dat ik niet van pappen en nathouden ben. En ik plak ook liever geen pleisters. Ik ga liever met jou op zoek naar de bron en het ontstaan van je klacht. Want als je je klacht leert begrijpen, dan kun je pas echt gaan oplossen. Op deze manier leer ik je grip te krijgen op je klacht. Wanneer je bij mij je laatste behandeling hebt zal ik tegen je zeggen: “ik hoop je hier nooit meer te zien”. Dat klinkt onaardig, maar ik zie mensen liever gezond en gelukkig op straat dan ziek in mijn praktijk.
In 2007 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Hierna heb ik in diverse praktijken als fysiotherapeut gewerkt en waargenomen. In 2014 heb ik EerlijkBeter opgezet.
Na het afronden van mijn studie heb ik verschillende cursussen en masterclasses gevolgd. Waaronder:
  • Effectieve diagnostiek en behandeling van lage rugklachten
  • Adem- en Ontspanningstherapie Dixhoorn i.o.
  • Masterclass oefentherapie en inspanningsfysiologie
  • Neuro linguïstisch programmeren
  • Beweegketens van de bovenste en onderste extremiteiten
  • Beweegketens van de wervelkolom, bekken en benen
  • Motivational interviewing
  • Pijn educatie, Ziektepercepties en nocebo
  • Medical taping
  • Master in Hartrevalidatie
  • Sub acromiale schouderpijn.
  • Daarnaast volg ik jaarlijks diverse online cursussen om mijn kennis continu aan te vullen en lees ik voor mijn vak veel boeken en onderzoeken.

Voorbeeld uit mijn praktijk

Een jonge vrouw kwam in mijn praktijk met hoofdpijn. Ze had bijna elke dag hoofdpijn, al jaren lang. Dit kostte ontzettend veel energie, ze was vaak moe. Ze had geen idee hoe dit kwam. De huisarts wist het ook niet en stuurde haar naar een neuroloog. De neuroloog kon niets vinden. De huisarts stuurde haar daarom naar mij. 
Gaande onze sessies bleek dat vermoeidheid, geconcentreerd werken en drukke dagen de hoofdpijn leken te triggeren. Haar spieren in haar nek, bovenrug en hals waren erg gespannen. Haar ademhaling voelde voor haar beklemmend. Er zat een bewegingsblokkade in de hoge nekwervels en middenrug. We zochten samen verder en ontdekten dat ze moeilijk haar grenzen aan kon geven, het graag iedereen naar de zin wilde maken en dat ze best veel sociale druk ervaarde.
We werkten tijdens de sessies aan adem en ontspanning, ik hielp haar op mijn behandelbank met het mobiliseren van haar wervelkolom en het verminderen van spierspanning, mind-set, ik gaf haar inzichten over gezondheid, we namen gedrag en patronen onder de loep, we keken naar houding en beweging en ik legde haar uit wat de verbanden en feiten waren omtrent haar hoofdpijn en leefstijl. 
Gaandeweg ging het beter. Het ging niet vanzelf: ze werkte er hard aan om een aantal veranderingen door te voeren in haar dagelijks leven. We vonden een manier die goed voor haar voelde en bij haar paste. Het lukte haar. De hoofdpijn speelde soms nog eens op, maar in veel mindere mate. In plaats van het vervloeken van haar hoofdpijn heeft zij geleerd dat haar hoofdpijn een signaal was om het rustiger aan te doen. En zodra ze het rustiger aan deed en andere keuzes voor zichzelf maakte, verdween de hoofdpijn weer.

MAAK EEN AFSPRAAK

MAIL
APP
BEL