TARIEVEN EN VERGOEDING

TARIEVEN 2024
Eerste afspraak [60 min]
€85,00
Behandeling fysiotherapie / adem & ontspantherapie / coaching [30 min]
€42,50
Behandeling fysiotherapie / adem & ontspantherapie / coaching [45 min]
€62,50
Eenmalig onderzoek
€50,00
Telefonisch- of online consult
€42,50
Behandeling aan huis of op de werkvloer in het Westland
€ 20,00 toeslag
Spoed sessie fysio [binnen 24 uur,
ook in het weekend, intake & behandeling]
€120,00
Sportmassage [25 min]
€40,00
Sportmassage [50 min]
€80,00

VERGOEDING VANUIT WERKGEVER

Steeds vaker zie ik dat werkgevers bereid zijn om een budget beschikbaar te stellen voor het stimuleren van gezondheid. Ook zij zijn gebaat bij gezonde en gelukkige werknemers. Heel simpel: een zieke en/of niet inzetbare werknemer is een heel dure werknemer. Peil eens of er vanuit jouw werkgever een budget vrijgemaakt kan worden om bij ons een traject te starten. Dit kan vaak in het kader van re-integratie of preventie. Het mes snijdt dan aan twee kanten: het betaalt zichzelf uiteindelijk voor zowel jou als voor jouw werkgever op deze manier terug. 

HANDIG OM TE WETEN

Als zelfstandig ondernemer kun je de facturen mogelijk opgeven als zakelijke kosten. 

GEEN BEÏNVLOEDING DOOR ZORGVERZEKERAARS

Kwaliteit wordt door zorgverzekeraars gemeten aan cijfers op papier en euro’s in de boekhouding. Voor ons betekent kwaliteit aandacht voor goede en duurzame zorg. Doordat ik geen contracten heb afgesloten met zorgverzekeraars en onafhankelijk werk, kan ik aandacht en tijd besteden aan een optimale begeleiding van mijn patiënten. De zorginhoud kan op deze wijze bepaald worden door mij als fysiotherapeut en niet langer door de zorgverzekeraar. Hierdoor krijg jij als patiënt waar je recht op hebt en kan ik als fysiotherapeut mijn vak beter uitoefenen.

BETALING & VERGOEDING

Je betaalt direct aan het einde van de behandeling door in de praktijk te pinnen of contant te betalen.
Dezelfde dag ontvang je per mail een factuur die je zelf indient bij je zorgverzekeraar.
De hoogte van de vergoeding kan verschillen per zorgverzekeraar, ik informeer je hier graag over.

NIET NAGEKOMEN AFSPRAAK

Let op: deze kosten worden door je zorgverzekeraar niet vergoed. Je dient een afspraak ten minste 24 uur van te voren af te zeggen/ te verzetten (telefonisch, app, sms of per e-mail). Bij een te late afmelding brengen we 100% van het behandeltarief bij je in rekening, ongeacht de reden van afmelding. 

BIJ WELKE ZORGVERZEKERAARS KRIJG JE EEN DEEL VERGOED?

 • Aevitae (EUCARE)
 • CZ
 • De Amersfoortse
 • DSW
 • FBTO
 • IZA
 • IZZ
 • Menzis
 • Nationale Nederlanden
 • Ohra
 • ONVZ [gehele bedrag]
 • OOM
 • PMA
 • PNO-org
 • Stad Holland
 • Studenten Goed Verzekerd
 • United Consumers
 • Unive
 • VGZ
 • VvAA
 • ZEKUR
 • Zilveren kruis
 • Zorg en Zekerheid
 • ZorgDirect
 • Zorgverzekeraar UMC

F.A.Q.

Zorgverzekeraars bepalen voor fysiotherapeuten in eenzijdige contracten hoe hoog de vergoedingen zijn, hoe vaak een patiënt behandeld mag worden, hoeveel uur een fysiotherapeut moet werken, waar de wc geplaatst moet zijn, bij welke praktijk een patiënt behandeld mag worden, welke vragenlijsten door de patiënt verplicht ingevuld moeten worden, welke tests door de fysiotherapeut verplicht afgenomen moeten worden, hoe een wachtkamer eruit moet zien, et cetera. En elk jaar wordt deze lijst vol eisen van zorgverzekeraars steeds langer en steeds gekker. Daarnaast betaal jij als verzekerde elk jaar meer premie en krijgt daar in de fysiotherapie steeds minder voor terug. Ik vind dit een onbegrijpelijke situatie.
Fysiotherapie EerlijkBeter doet daar niet langer aan mee. Deze contracten komen niet ten goede van zowel de patiënt als de fysiotherapeut. Kwaliteit wordt door zorgverzekeraars gemeten aan cijfers op papier en euro’s in de boekhouding. Kwaliteit wordt door EerlijkBeter gemeten aan aandacht voor goede zorg aan elke patiënt. Kwaliteit door zorg en zorg voor kwaliteit, dat vind ik belangrijk!
Door zorgverzekeraars niet langer te contracteren is er meer ruimte voor mij als fysiotherapeut om kwaliteit te waarborgen. Door het uitsluiten van knellende regelgeving en bureaucratische administratie kan ik aandacht en tijd besteden aan een optimale begeleiding van mijn patiënten. De zorginhoud kan op deze wijze bepaald worden door mij als fysiotherapeut en niet langer door de zorgverzekeraar. Hierdoor krijgt jij als patiënt waar je recht op hebt en kan de ik als fysiotherapeut mijn vak beter uitoefenen.
Op je polisblad kun je vinden of je verzekerd bent voor fysiotherapie. Bij twijfel kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar. Je draagt zelf financiële verantwoordelijkheid voor jouw behandelingen, ook als deze niet vergoed worden door de zorgverzekering. Laat je dus goed informeren.
In dit geval ben je niet verzekerd voor fysiotherapie en krijg je niets vergoed van de zorgverzekeraar. Je moet alle behandelingen zelf betalen; dit is bij elke fysiotherapiepraktijk hetzelfde. Elk jaar kun je in december van zorgverzekering wisselen of een aanvullend pakket aan- of afmelden.
Je krijgt in dit kalenderjaar niets meer vergoed van de zorgverzekeraar, omdat je door je behandelingen heen bent. Dit betekent dat je de komende behandelingen zelf moet betalen; dit is bij elke fysiotherapiepraktijk hetzelfde. Elk jaar kun je in december van zorgverzekering wisselen of een aanvullend pakket aan- of afmelden.
Met een naturapolis krijg je bij EerlijkBeter de behandelingen deels vergoed, mits je een aanvullend zorgpakket hebt afgesloten. De hoogte van het bedrag dat door de zorgverzekeraar vergoed wordt is afhankelijk van je zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering. Het bedrag dat je vergoed krijgt is vaak conform de marktwaarde of een percentage van de marktwaarde. Twijfel je of heb je vragen hierover: mail / bel / app me. Ik help je hiermee!
Met een restitutiepolis heb je recht op vergoeding van fysiotherapie, ook al heeft EerlijkBeter geen contract afgesloten met jouw zorgverzekeraar. De hoogte van het bedrag dat door de zorgverzekeraar vergoed wordt is afhankelijk van je zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering. Het bedrag dat je vergoed krijgt is vaak conform de marktwaarde of meer. Deze vergoeding ligt altijd hoger dan de vergoeding die je krijgt als je een natura polis hebt afgesloten. Twijfel je of heb je vragen hierover: mail / bel / app me. Ik help je hiermee!
Bij elke chronische machtiging betaal je altijd de eerste 20 behandelingen uit je aanvullende pakket, voordat je fysiotherapie voor een bepaalde periode onbeperkt vergoed krijgt.
Als je geen of een beperkte aanvullende verzekering hebt, dan moet je (een deel van) de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Als je een uitgebreide aanvullende verzekering hebt, dan worden de eerste 20 behandelingen vergoed. Een chronische machtiging krijg je alleen als je een verwijzing hebt van het ziekenhuis of een specialist. Denk hierbij aan een operatie, een neurologische aandoening, een systeemziekte of ziekenhuisopname.

MAAK EEN AFSPRAAK

MAIL
APP
BEL