HELPT FYSIOTHERAPIE BIJ HOOFDPIJN?

Ik zie veel mensen met hoofdpijn in mijn fysiotherapie praktijk, bijvoorbeeld met stekende, brandende, borende of zeurende hoofdpijn. Heb je regelmatig last van hoofdpijn? Misschien kun je er eens een fysiotherapeut naar laten kijken, want eigenlijk hoor je niet regelmatig last van hoofdpijn te hebben. Voor een aantal soorten hoofdpijn kan een fysiotherapeut wel degelijk het verschil voor je maken. Zeker als de hoofdpijn ontstaat door spierspanning, stress, een blokkade uit de nek of door een verkeerde houding. Maar het wil ook helpen om je voeding, medicijnen, hormoonspiegel, ontspanning, beweging en slaap onder de loep te nemen.
Veel mensen in Nederland hebben wel eens last heeft van hoofdpijn. Er zijn veel soorten hoofdpijn, en dat maakt het wel eens lastig. Zo zie ik mensen die al jaren forse hoofdpijn hebben, maar ook mensen die sinds één week vage hoofdpijntjes hebben sinds ze tijdens het autorijden met hun nek minder ver achter hun schouder kunnen omkijken. Hoofdpijn kan vervelend zijn, omdat het je leven behoorlijk kan beïnvloeden. Zo kun je er onzeker, bezorgd en futloos van worden. Het is belangrijk dat je begrijpt welke vorm hoofdpijn je hebt en wat de oorzaak hiervan is.
Hoofdpijn is voor iedereen verschillend. Je kunt meer dan één soort hoofdpijn hebben. Wanneer je op de verschijnselen let, kun je vaak herkennen welk soort hoofdpijn je hebt. Bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, migraine, hoofdpijn door regelmatig gebruik van pijnstillers, of clusterhoofdpijn. Lees in de volgende blog meer hierover.
Fysiotherapie EerlijkBeter in het Westland, in Naaldwijk.
Gespecialiseerd in rugpijn, nek- en schouder klachten, hoofdpijn, ademklachten en stressklachten.
Fysiotherapie, vitaliteitscoaching, sportmassage, ademtherapie en hersteltrajecten.
Telefoon: 0628270001
Email: info@fysio-eerlijkbeter.nl