WAT IS EEN GOEDE HOUDING 

Heb je last van lage rugpijn, nekpijn of schouderpijn?
Weet je niet meer hoe je moet zitten omdat alles zeer doet?
Als je rugpijn, nekpijn, of schouderpijn hebt, neem dan eens je zithouding onder de loep. Lees in de volgende berichten alle misvattingen over zithoudingen & vind tips voor een goede zithouding.
Stelling: Een goede zithouding betekent ook bewegen.
Waar. Een goede zithouding betekent niet alleen dat je op je houding let, maar ook dat je regelmatig beweegt. Het is belangrijk dat je veel van houding wisselt en elke 30 minuten even opstaat. Het lichaam is ten slotte niet gemaakt om 8 uur achtereenvolgens te zitten!
Tip 1: de actieve zithouding
Probeer deze actieve zithouding eens uit: ga op het puntje van je stoel zitten en plaats je voeten een flink stuk uit elkaar, plat op de grond. Kantel je bekken een beetje naar voren, waardoor er in je onderrug een lichte holling ontstaat. Zorg dat je schouders boven je heupen staan en hou je schouders laag. Trek je kin een stukje in. Ga dicht aan je bureau zitten. Als het goed is merk je dat je onderrug een klein beetje hol is, en dat je niet heel veel moeite hoeft te doen om op deze manier rechtop te kunnen zitten. Voelt goed toch?
Tip 2: de passieve zithouding
Probeer deze meer passieve zithouding eens uit: pak een handdoek en rol deze op. Ga met je billen en rug goed tegen de leuning van je stoel aan zitten. Plaats je voeten plat op de grond en gebruik eventueel een verhoging voor je voeten als de zitting van je stoel te hoog is. Plaats nu het handdoekrolletje in de natuurlijke holling van je onderrug. Als je naar achteren leunt, dan merk je dat je je bekken automatisch een klein beetje kantelt en je onderrug iets hol trekt. Dit kun je ook gemakkelijk in je autostoel toepassen. Voelt goed toch?
Fysiotherapie EerlijkBeter in het Westland, in Naaldwijk.
Gespecialiseerd in rugpijn, nek- en schouder klachten, hoofdpijn, ademklachten en stressklachten.
Fysiotherapie, vitaliteitscoaching, sportmassage, ademtherapie en hersteltrajecten.
Telefoon: 0628270001
Email: info@fysio-eerlijkbeter.nl