JAS AAN EN NAAR BUTEN!

Waarom je vaker naar buiten zou moeten gaan.
Als fysiotherapeute vind ik het belangrijk dat je goed voor je lijf zorgt. Soms kunnen kleine dingen een groot verschil maken, bijvoorbeeld daglicht.
Het is geen nieuws dat daglicht belangrijk is en dat je daarom elke dag naar buiten zou moeten gaan. Maar waarom verstoppen we ons dan zo vaak binnen? Mensen zijn druk, werken hard, zitten achter de laptop of kijken 2 uur tv op een dag. Met gemak kan iedereen waarschijnlijk minstens 4 smoezen bedenken om niet naar buiten te hoeven gaan: het is te koud of te warm, het regent, geen tijd of geen zin. Om deze reden geef ik vier dijken van redenen om wel elke dag naar buiten te gaan en daglicht op te zoeken:
Reden 1: Daglicht maakt vitamine D voor het lichaam aan. Ongeveer 20 minuten daglicht per dag is al voldoende. Vitamine D ondersteunt de algehele weerstand en helpt bij de calciumopname in het lichaam.
Reden 2: Daglicht heeft veel positieve uitwerkingen op je mentale gezondheid. Zo helpt daglicht de concentratie op niveau te houden en kan daglicht helpen om depressie tegen te gaan. De kans dat je humeur verbetert na een flinke dosis daglicht is aanzienlijk.
Reden 3: Daglicht helpt het lichaam om in het dag- en nachtritme te blijven. Kunstlicht verstoord het natuurlijke ritme van jouw biologische klok. Mensen die in het natuurlijke ritme van dag en nacht zitten, slapen vaak beter en zijn meer uitgerust.
Reden 4: Buiten zijn betekent frisse lucht en dit doet je lijf goed. Het zuurstofrijke bloed voedt de organen en cellen in je lichaam. Het spreekt voor zich dat door frisse lucht je lichaam beter werk zal verrichten.
Kortom: schoenen aan, jas aan en ga elke dag ten minste 20 minuten naar buiten. Wandel een stukje na het eten, drink je koffie op het balkon, ga naar buiten tijdens je lunchpauze, wandel met de hond van je buren of lees een boek op het bankje in het plantsoen. Woon je in een stad? Zoek dan regelmatig de groene longen van je stad op. Trotseer de regen, geniet van de zon en laat je niet weerhouden om elke dag daglicht op te zoeken!
Fysiotherapie EerlijkBeter in het Westland, in Naaldwijk.
Gespecialiseerd in rugpijn, nek- en schouder klachten, hoofdpijn, ademklachten en stressklachten.
Fysiotherapie, vitaliteitscoaching, sportmassage, ademtherapie en hersteltrajecten.
Telefoon: 0628270001
Email: info@fysio-eerlijkbeter.nl
2023-04-27T17:33:19+00:00
Go to Top