WAT IS EEN TENNISARM

Gekke naam, want een tennisarm of tenniselleboog kom ik ook vaak tegen bij mensen die niet tennissen. Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar wat is het precies?
Een tennisarm is een aandoening waarbij de strekspieren van de pols en vingers geïrriteerd zijn. Deze spieren worden de extensoren van de onderarm genoemd en lopen van de hand tot aan de buitenzijde van je elleboog. Mensen met een tenniselleboog hebben vaak last van (druk)pijn aan de buitenzijde van de elleboog, pijn bij het maken van een stevige vuist, krachtverlies en eventueel uitstralende pijn naar de onderarm en hand. Soms kunnen mensen ook last hebben van pijn of stijfheid van de nek. Een tenniselleboog ontstaat vaak door een beweging in de pols veelvuldig te herhalen. Denk aan schilderen, computeren en werken achter de kassa. Meestal ontstaat de klacht geleidelijk. Vaak is er ook betrokkenheid vanuit de nek. Misschien merk je wel dat je minder goed met je nek kunt draaien of dat er een gevoelig punt op je schouderblad zit aan dezelfde kant van je pijnlijke elleboog.
Last van een tennisarm? Blijf bewegen, want absolute rust houden helpt niet en werkt vaak averechts. Gaat de pijn niet weg en blijf je pijn hebben na een aantal weken? Een tennisarm kan een chronische vorm aannemen waardoor de klacht maanden kan aanhouden. Maak daarom op tijd een afspraak bij de fysiotherapeut. In een paar behandelingen, met een aantal goede adviezen en simpele oefeningen kun je snel van je klacht afkomen. Wees zuinig op je lijf!
Fysiotherapie EerlijkBeter in het Westland, in Naaldwijk.
Gespecialiseerd in rugpijn, nek- en schouder klachten, hoofdpijn, ademklachten en stressklachten.
Fysiotherapie, vitaliteitscoaching, sportmassage, ademtherapie en hersteltrajecten.
Telefoon: 0628270001
Email: info@fysio-eerlijkbeter.nl