“Zithouding” – Fysiotherapeut in Delft

Hoeveel uur per dag breng jij zittend door?

Wist je dat Nederlanders gemiddeld 55 tot 80% van hun dag zittend doorbrengen? Hierdoor is er 40 tot 60% meer kans om sneller te overlijden in vergelijking met mensen die weinig zitten. Behalve een negatief effect op de stofwisseling, kan veel en langdurig zitten ook leiden tot pijnklachten in spieren en gewrichten. Gezondheidsondernemer René Sielhorst vertelt: ”Mensen moeten niet meer dan 30 minuten tot een uur onafgebroken zitten. Vier uur per werkdag zitten is ongezond. Dat betekent niet dat je de hele dag continu moet bewegen of rennen. Het gaat er om dat je zitten afwisselt met staan. En staan weer afwisselt met bewegen. Mensen met kantoorbanen moeten proberen om niet meer dan een half uur achter elkaar in een stoel te zitten.”

2021-01-26T20:50:08+00:00
Go to Top